Corsair Raptor K50 toetsenbord

Een toetsenbord gemaakt voor gamers met een redelijk stevige prijs van ± 90 EUR.

Het speciale design van Corsair waarbij de toetsen echt uitsteken boven het oppervlak oogt zeer mooi en voelt goed aan. De toetsen maken weinig geluid bij het typen of het gamen.
het toetsenbord bestaat uit een metaalachtige plaat en metalen achterkant wat dus zorgt voor een redelijk gewicht maar ook voor een mooi uiterlijk en een goede robuustheid.

Gebruiksgemak:

Omdat het hier gaat om een gaming toetsenbord zijn de WASD en pijltjestoetsen gecoat in een zilveren kleur voor het makkelijk terug vinden van de toetsen. Een nadeel hier is dat de toetsen geen extra topografie bevatten waardoor je niet op het gevoel alleen de juiste toetsen kan terug vinden.

Net naast de kabelaansluiting van het toetsenbord bevindt er zich een extra USB poort wat handig is voor het aansluiten van een USB stick of dergelijke.

LET OP: Het gebruik van deze “extra USB poort” vergt een extra USB aansluiting aan de PC. Het is dus gewoon een verlangstuk. Indien je deze  USB poort op het toetsenbord niet wenst te gebruiken dan moet je maar 1 kabel aansluiten op de PC.

Corsair K50 toetsenbord (Let op: 2 USB kabels)

USB poort

De polsensteun biedt goede ondersteuning tijdens het gamen of tijdens het typen. Een nadeel hier is de glossy finish die erop zit waardoor je dus zweetplekken en dergelijke makkelijk ziet.

Lay-out:

Het toetsenbord is voorzien van 18 programmeerbare toetsen en dit 3 keer wat dus zorgt voor 54 macros die in te stellen zijn m.b.v. de te downloaden software (zie minpunten).

Achtergrondverlichting is aanwezig waardoor je makkelijk in het donker kan gamen en er zouden tot 16.8 miljoen kleurcombinaties gemaakt kunnen worden maar dit valt echt niet te merken doordat de kleuren niet al te helder zijn. Dus een onderscheid tussen verschillende kleuren oranje of rood is moeilijk te zien maar toch is het leuk dat je zelf kan kiezen welke kleur je graag hebt.

Corsair K50 software

Boven aan het toetsenbord vinden we de macrobank toetsen en de macro record (MR) toets voor het opnemen van macros. Alsook een windows disable toets die er voor zorgt dat je windows toets wordt uitgeschakeld zodat je niet per ongeluk tijdens het gamen op deze toets duwt en naar windows terug keert.

Boven de numerieke toetsen zijn er de pause/play, skip en mute toetsen en een volume wiel. Dit is zeer gemakkelijk in gebruik en zorgt er dus voor dat je altijd het exacte geluidsniveau kan instellen.

Minpunten:

 • Het grootste minpunt is de hatelijke software die bij het toetsenbord zit. Er is de mogelijkheid tot het veranderen van de RGB led kleur verlichting en het instellen van profielen en het maken van macros. Het hatelijk zit hem in het laatste. Je kan een macros maken om bijvoorbeeld een programma te openen (als je de .EXE file al weet te vinden op je PC). Een macro maken die bijvoorbeeld je persoonlijke documenten folder opent is dus niet mogelijk (denk ik).
  In games zoals League of Legends wil je namelijk direct je positie callen door “mid” of “Jungle” te typen. Ik dacht hiervoor een macro te maken die dit voor mij doet. Na enige trail en error was het me dan toch gelukt zodat bij het aanslaan van de G7 toets er iets getypt werd. Wanneer je eenmaal in-game gaat dan blijkt deze toets niet te werken… zeer frustrerend.
  voornamelijk gebruik ik dus geen macro toetsen en als ik ze dan toch gebruik dan is het om mijn muziekspeler te openen of om het rekenmachientje op te roepen.
 • Te zwakke achtergrond verlichting die bij daglicht nauwelijks zichtbaar is.
 • Een zeverpuntje kan de USB kabel zijn. Je hebt namelijk 2 USB poorten nodig op je PC als je de USB van het toetsenbord wenst te gebruiken.

Pluspunten:

 • Zeer comfortabel voor langdurige game sessies of voor het typen van reviews en lange teksten.
 • De vele macro toetsen (als je ze ingesteld krijgt)
 • full anti-ghosting wat ervoor zorgt dat iedere aangeslagen toets ook echt geregistreerd wordt.
 • Het volume wieltje is een pareltje. Eenmaal je dit gewoon bent wil je niets anders meer.
 • De pols steun biedt heel goede ondersteuning enkel spijtig van de zweetplekken die je blijft zien tenzij je er grondig overgaat met een doekje.
 • Zeer robuust uiterlijk.

Een zeer goed toetsenbord enkel spijtig van de software die het meegekregen heeft en van de iets of wat hoge prijs. Voor deze prijs kan je al een standaard mechanisch toetsenbord kopen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s