Sharkoon Skiller keyboard (qwerty)

Een zeer goedkoop toetsenbord voor gamers die niet al te veel geld willen uitgeven aan randapparatuur of als gebruik in afwachting van iets beters. Met een prijs van 15 EUR kan het ook niet anders dan dat er veel plastiek aan te pas komt voor dit toetsenbord.

sharkoon_skiller

Gebruiksgemak:

Het toetsenbord typt redelijk normaal. Je zou het bijna niet merken dat het een gaming toetsenbord is als je niet zou letten op het uiterlijk en op de WASD (of pijltjes toetsen) die vervangen kunnen worden door rubberen toetsen i.p.v. plastieken toetsen. In de verpakking is er een tool bijgeleverd voor het gemakkelijk verwijderen van de WASD toetsen en de bijgeleverde blauwe rubberen toetsen klikken zo op hun plaats.

Bijgeleverde rubberen gaming toetsen

Bijgeleverde rubberen gaming toetsen

De blauwe rubberen toetsen hebben een geribbelde structuur waardoor je ze snel terug vindt, ook in het donker.

Ook de extra functie toetsen zijn zeer handig in gebruik en werken zonder de software te installeren, wat altijd mooi meegenomen is.

Lay-out:

Het geteste toetsenbord heeft de QWERTY lay-out maar een AZERTY versie is ook verkrijgbaar. Aan de linkerkant van het toetsenbord zijn er enkele multimedia toetsen aanwezig die bijvoorbeeld de browser openen, een pagina opnieuw laden, vooruit en terug gaan in de browser of windows explorer openen. Aan de bovenzijde van het toetsenbord vinden we enkele toetsen zoals: skip, rekentoestel, muziekspeler, email, zoeken, power knop,… en aan de rechterzijde vinden we de volume toetsen alsook mute en play/pause.

In totaal dus 20 extra functie toetsen bovenop het standaard aantal toetsen.

doos inhoud

Minpunten:

  • De extra functie toetsen aan de zijkanten van het toetsenbord zijn zeer goedkope plastieken toetsen en liggen precies losjes op het toetsenbord. Niet echt kwaliteitsvol dus.
  • Raar genoeg staat de “volgende” toets, voor het snel overslaan van muzieknummers, naast de “wake”- toets en “sleep”-toets. Een misplaatste druk en je computer sluit af. Dit geldt ook voor de “power” toets die net boven de “print screen” staat. Niet erg goed over nagedacht dus.
  • Geen achtergrond verlichting maar wat had je verwacht voor 15 euro. Voor de mensen die dit niet echt nodig hebben is dit dus geen minpuntje maar een zeverpuntje.
  • Een klein zeverpuntje is dat het logo van “skiller” onderaan in de polssteun niet kan worden uitgeschakeld. Het logo blijft dus blauw licht geven zolang je pc aan staat.

Pluspunten:

  • De prijs. Voor 15 EUR is het best een goed toetsenbord als je de minpunten in acht neemt.
  • De multimedia toetsen. Vaak zie je deze niet op een toetsenbord van deze prijs.
  • De bijgeleverde “gaming” toetsen en verwijderingstool.
  • Redelijk lange kabel.

Over het algemeen een goed toetsenbordje voor beginnende gamers of voor mensen die niet veel geld willen uitgeven aan kwaliteitsvolle toetsenborden en zich dus niet ergeren aan wat loszittende plastieken toetsen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s