Alienware M17X R4

Alienware M17XR4

De vlaggenschepen van Dell gaming, de alienware producten. In het bijzonder hier de M17X-R4 gaming laptop die we eens onder de loep gaan nemen. Ondertussen is er al een nieuwere versie op de markt maar over het algemeen zullen deze twee gaming laptops niet al te veel van elkaar verschillen buiten het uiterlijk.

Het uiterlijk is ook belangrijk

Het uiterlijk… de laptop ziet er fantastisch uit in mijn ogen. Strak design met sfeer verlichting vooraan, het alienware logo op de achterkant van het scherm, toetsenbord verlichting en dit allemaal in alle kleuren die je maar wil. Fantastisch toch!

AlienFX software voor het instellen van de verlichting zones

Lay-out

Aan de voorzijde van de laptop hebben we 2 roosters (met verlichting) waar de Klipsch audio speakers in verstopt zitten.
De linker zijkant bevat 2 3,5mm audio outputs, 1 microfoon input, s/pdif input, 2 USB 3.0 poorten, HDMI output, VGA output en internet input.
De achterzijde bevat enkel de 2 uitlaten van de grafische kaarten en de stroom adapter input.
De rechterzijde bevat de CD speler, MMC.SD.MS/PRO kaartlezer, 2 USB 3.0 poorten, een powered eSATA poort en een HDMI input.

Linker zijkant M17X-R4

Als we de laptop open doen dan zien we een full size toetsenbord met numpad alsook multi media toetsen zoals: volume regeling, mute, play/pause, skip, CD uitwerpen, WIFI aan/uit en alien command center toets.

Gebruiksgemak

De laptop is straight forward in gebruik net zoals iedere andere laptop. Het verschil zit hem in de prestaties die de laptop kan leveren, wat wel nodig is met de games van vandaag.
Persoonlijk vindt ik de laptop wat aan de dikke kant. Hij meet 4,5 cm in de hoogte wat toch redelijk veel is. Dat voel je ook aan je polsen na een paar uur te typen of te gamen.
Het gewicht valt ook zwaar tegen, met zijn 4,3 kg is dit niet de lichtste laptop die er is. Dus zeker niet ideaal voor hem op je schoot te zetten en relaxed in de zetel te gaan zitten.
Robuust dat is hij zeker wel. Na een paar rake klappen is er toch nog geen schade te zien aan de behuizing en alle interne elektronica zit nog stevig vast.

Waar ik mij sterk aan erger is het touchpad. Het is groot genoeg, heeft verlichting rondom, 2 goede knoppen onder de touchpad,… maar… de plaats van de touchpad is echt rampzalig. Als je aan het gamen bent en je houdt je vingers op de WASD toetsen en je handpalm rust lekker op de touchpad… zeer leuk als je een FPS game aan het spelen bent en je muis schiet alle kanten op. Telkens opnieuw de touchpad uitzetten als je gaat gamen is niet echt leuk.

De oplossing?
Verschuif de touchpad 2-3 cm naar rechts (zodat hij mooi in het midden staat van de laptop) en er is geen enkel probleem.

De aangeduide zone (= plaatsing hand) overlapt met het touchpad

De aangeduide zone (= plaatsing hand) overlapt met het touchpad

Minpunten

  • Zeer slechte plaatsing van de touchpad (zelfs met kleine handen raak het nog aan tijdens het gamen).
  • Een te dik design maar dit valt goed te praten na het bekijken van de specs van de laptop en te bedenken dat hij gemaakt is voor het gebruik aan een bureau of tafel en niet voor game sessies op het openbaar vervoer.
  • Te zwaar maar ook hier dezelfde uitleg als hierboven vermeld.
  • Hoge aankoop prijs.

pluspunten

  • 4-zone, multi-color RGB verlichting en sfeer verlichting vooraan en logo op de achterkant van het scherm.
  • Mooi kleurrijk scherm.
  • Goed toetsenbord en goede reactiviteit van de toetsen.
  • Mooi en helder geluid met toch een redelijke hoeveelheid bass dankzij de Klipsch audio speakers.
  • Veel connectiviteit aan de zijkanten van de laptop.

Een zeer goede gaming laptop met een paar minpunten maar geen enkele laptop is perfect, toch?
Je krijgt waar voor je geld maar je moet dan ook wel een pak geld op tafel leggen om de vlaggenschepen van Alienware te kunnen aankopen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s