Antec P380

De P380 behoort tot de Antec’s award winning performance one series en combineert een strak en elegant design met geruisloosheid en goede koeling voor de ultieme ervaring maar is hij ook echt zo goed?

Design

Laten we eerst eens kijken naar het design van deze full-tower P380 behuizing. We merken direct op dat Antec hier gekozen heeft voor een zeer strak, elegant en minimalistisch design. Aan de voorzijde van de case is er geen enkele knop te zien, enkel een groot stuk aluminium dat van boven tot onder loopt met onderaan het logo van Antec. Ik weet dat sommige mensen dit te minimalistisch vinden maar ik ben zeker fan.

Waar staat die aan/uit knop nu? Deze bevindt zich achter het grote aluminium paneel en aan weerszijde van de kast zodat je nooit meer moet onthouden aan welke kant de knop stond. De P380 wordt geleverd met een dunne Cd-speler houder die tussen het front paneel en de lucht inlaten voor de ventilators kan geschoven worden. De voorste ventilatoren worden niet meegeleverd met de kast.

Aan de linker zijkant van de kast bevindt zich de side window voor zij die al hun hardware willen tentoonstellen. Aan de linker bovenzijde van dit paneel vinden we de twee USB 3.0 poorten, twee USB 2.0 poorten en de audio input terug. Deze poorten kunnen van kant worden verwisseld door het bovenste paneel te verwijderen.

Aan de bovenzijde is er plaats voor drie 120 mm ventilatoren maar Antec heeft hier gekozen voor twee 140 mm ventilatoren te gebruiken (meegeleverd) alsook één 120 mm ventilator aan de achterzijde. Al de ventilatoren bezitten over een schakelaar voor het manueel instellen van de snelheid waarbij je kan kiezen uit “snel” of “traag”. Aan de bovenzijde is er zelfs plaats voor een 240 mm of een 360 mm radiator. Dit kan eventueel ook aan de voorzijde van de kast maar dan moeten alle HDD-bays verwijderd worden wat niet ideaal is. Het bovenste paneel kan verwijderd worden door twee thumb screws los te draaien aan de achterkant van de kast en dan voorzichtig het bovenste paneel naar achteren te schuiven en op te tillen (opgepast voor de kabels van de IO).

Aan de achterzijde van de kast zijn er negen expansie slots aanwezig alsook twee gaten voor waterkoeling buizen. De standaard ATX voeding past perfect onderaan de kast zodat de ventilator van de voeding naar beneden wijst. Hier is er een stof filter aanwezig die verwijderd kan worden langs de zijkant van de kast. Achter het front paneel zit er ook een grote stoffilter maar deze moet verwijderd worden langs de onderkant van de kast, wat niet zo handig is maar natuurlijk moet dit niet vaak gedaan worden en is het dus geen groot probleem. Aan de onderzijde bevinden er zich vier grote rubberen voeten voor de eliminatie van vibraties.
Alle zijkanten bestaan uit een dubbel laag van geluiddempend materiaal en kunnen verwijderd worden. Het moederbord paneel kan niet verwijderd worden maar doordat de zijkant verwijderd kunnen worden is dit geen groot probleem.

Interieur

Binnenin de kast is er plaats voor acht 2.5” of 3.5” HDD-bays. De HDD-bays zitten in drie compartimenten en kunnen individueel verwijderd worden indien je meer dan 30 schroeven wil los draaien.
In het algemeen is er meer dan plaats genoeg in de 55,5 cm (H) x 22,5 cm (B) x 55,68 cm (D) kast en met negen expansie slots is er ook plaats genoeg voor een meervoudige grafische kaart setup. De maximale grafische kaart lengte bedraagt maar liefst 46,5 cm waardoor elke grafische kaart van tegenwoordig er met gemak in past. Alle expansie slots zijn verwijderbaar d.m.v. thumb screws.

Bijna elk type moederbord wordt ondersteunt door de P380, bijvoorbeeld: SSI CEB, E-ATX, Micro ATX en Mini-ITX. Achter het moederbord paneel is er meer dan ruimte genoeg voor alle kabels te verbergen alsook een kleine hub voor de ventilatoren. Hier kunnen zes 3-pin ventilatoren op aangesloten worden zodat deze allemaal door de pc automatisch bediend worden.

Koeling

Wanneer alle ventilatoren traag ronddraaien is de kast echt geruisloos en een waar genot voor de oren maar wanneer alle ventilatoren op de maximale rotatie stand staan, produceren ze wel enig geluid. Over het algemeen is de geluidsdemping van de P380 goed maar dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal ventilatoren en de ventilator snelheid.

Plus

  • Zeer strak en elegant design.
  • Zeer stevig materiaal is gebruik voor de P380.
  • Dubbele geluiddempende laag in de zij panelen.
  • Enorm veel plaats, zelfs voor de high-end multi grafische kaart setups.
  • Stoffilters en zeer veel ventilator inlaatopeningen.
  • 8 HDD/SSD-bays.
  • Grote diversiteit aan ondersteunde moederborden.

Min

  • Rare Cd-speler houder dit tussen de ventilator inlaatopening en het aluminium front paneel geschoven moet worden.
  • Relatief hoge prijs maar dit kan het waard zijn als je van het design houdt en van de ruime case.

Met dank aan VG Computers en Antec voor het aanbieden van dit review sample.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s