Logitech G633 Artemis Spectrum

2

De G633 is de bekabelde versie van de G933 Artemis Spectrum en biedt 7.1 surround sound en RGB verlichting voor de optimale game ervaring. Ervaar games zoals nooit tevoren met bioscoopgeluid en een knap design.

Design

Het design van deze headset mag er zeker zijn met het G-logo en de led strips aan de achterkant die oplichten wanneer de headset wordt aangesloten aan een PC. Het geeft een futuristisch uiterlijk dat niet snel gaat vervelen door de vele kleuren en oplichtpatroontjes die je zelf kan kiezen via de software.
De headset is gemaakt uit een hard, mat zwarte plastic die toch een gevoel van stevigheid weet te bieden. Het materiaal buigt niet en kraakt niet. De twee verbindingsstukken tussen de oorschelpen en de hoofdband hebben een glanzende finish gekregen en zorgen voor wat extra bling. De verstelbare afstand, met een schaal van 1 tot 12, zorgt ervoor dat de headset voor iedereen optimaal goed zit.

Aan de linkerkant vinden we enkele knoppen alsook een volumewieltje, iets wat je niet vaak ziet bij een headset. De bovenste knop is een schakelaar die ervoor zorgt dat de headset compatibel is met meerdere platformen. Je kan kiezen tussen “PC” of “3.5mm” zodat je de headset ook kan gebruiken voor je telefoon en dit kan zelfs tegelijk met je PC of console. Dit doe je door de USB kabel aan te sluiten op je PC of console, de 3.5mm kabel op je telefoon en de headset op de “PC” stand te zetten. Je kan dan zonder problemen naar je favoriete muziek luisteren en bellen tegelijk doordat de headset beide geluidsbronnen kan mixen. Dit kan een handige feature zijn maar of dit vaak gebruikt wordt blijft een raadsel. De andere knoppen, van boven naar onder, zijn standaard ingesteld op: equalizer (G3), surround sound on/off (G2), verlichting (G1) en mute maar kunnen ook naar keuze geprogrammeerd worden.

Met behulp van de ingebouwde, ruis onderdrukkende en opvouwbare microfoon kan je in-game communiceren. De microfoon kan, na het uitklappen van de arm, ongeveer een drietal centimeter extra worden uitgetrokken voor optimale afstand tot de mond. Op het uiteinde van de microfoon vinden we een klein rood lampje terug dat aangeeft of de microfoon gedempt is of niet. Bijzonder handig dus om die gênante momenten te voorkomen waarbij je 10 minuten staat te praten tegen iemand die je niet kan horen omdat je microfoon gedempt is. Wanneer je op pad bent kan je de hoofd microfoon gewoon wegdraaien, zodat die vrijwel onzichtbaar is, en kan je gebruik maken van de tweede microfoon die in de 3.5mm kabel verwerkt zit.

Beide oorschelpen en de hoofdband beschikken over luchtige, afneembare kussentjes om het draagcomfort te vergroten. Het comfort is goed, ook voor mensen die een bril dragen maar na veel gebruik kunnen de kussentjes snel vuil worden.

Een beetje raar, zijn de afneembare dekseltjes op de oorschelpen. Wat het echte nut hiervan is, is wat moeilijk in te zien maar het is wel handig om zo aan de elektronica te geraken of aan het led lampje dat hier verscholen zit.

 

Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van deze headset is zeer goed maar let op, enkel wanneer de Logitech software geïnstalleerd is, zal de headset 7.1 surround sound geven. Wanneer de software niet geïnstalleerd is, zoals op je smartphone, beschik je dus niet over surround sound maar toch is de kwaliteit van het geluid goed genoeg om er van te kunnen genieten. De lage bas tonen mogen iets luider doorklinken maar dit kan verholpen worden via de equalizer in de Logitech software. Over het algemeen is de geluidskwaliteit dik in orde.

We ondervonden wel enkele problemen met het volumewieltje. Doordat het wieltje weinig weerstand heeft, zit er wat speling op en kan het wat moeilijk zijn om het exacte volume in te stellen. In zeer uitzonderlijke gevallen ging het volume reeds omhoog/omlaag door gewoon tegen het wieltje te tikken. De andere knoppen zijn stevig en geven duidelijke feedback wanneer deze ingedrukt worden.

Conclusie

Een kleurrijke headset die functionaliteit weet te combineren met stijl en gebruiksgemak. Het geluid zit ook goed, enkel het volume wieltje kan soms wat tegenwerken om de juiste volume stand te vinden. De mogelijkheid om USB en 3.5 mm aan te sluiten is uitstekend en elke headset zou hierover moeten kunnen beschikken. Over de prijs hebben we het nog niet gehad maar voor 150 euro is deze headset van jou. Dit is een redelijke prijs voor alle mogelijkheden die deze headset te bieden heeft en het goede 7.1 surround geluid dat uit de speakers komt.

Logitech_G_black_logo

 

met dank aan Logitech voor het voorzien van dit review sample.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s