Logitech G810 Orion Spectrum RGB

IMG_0247

De G810 is het laatste nieuwe toetsenbord van Logitech en ze zijn hierbij terug gekeerd naar de basis van toetsenbord design maar nu met geavanceerde technologie voor een pure gaming ervaring. Was dit een goede keuze van Logitech of zijn ze op de verkeerde gaming trein gesprongen?

Design

Logitech is terug gekeerd naar de basis voor het ontwikkelen van hun nieuwste toetsenbord, de G810, en zijn in hun opzet geslaagd. Het is een simpel design maar toch uiterst functioneel. In de rechter bovenhoek vinden we enkele multimedia toetsen terug alsook een volume scrollwieltje. De “Num Lock”, “Caps Lock” en “Scroll Lock” indicatoren zijn daardoor verschoven naar het midden van het toetsenbord. In de linker bovenhoek bevindt zich het G-logo dat oplicht om aan te tonen dat u een Logitech G product gebruikt.

Het volledige toetsenbord bestaat uit het typische mat zwarte, harde plastic dat stevig aanvoelt en toch wat gewicht met zich meebrengt. Dit is zeker niet slecht omdat het toetsenbord dan stevig blijft staan. De zijkanten van het toetsenbord zijn afgewerkt met een glanzende laag met op de rechterzijde het G810 logo. Deze glanzende afwerking toont wel makkelijk vingerafdrukken. Aan de achterzijde van het toetsenbord bevinden er zich grote anti slip voetjes en twee in hoogte verstelbare voetjes. De hoogte kan in drie stappen variëren van 0° of 4° of 8°. Omdat het toetsenbord niet beschikt over een polssteun gebruik ik enkel de hoogte stand maar dit is een persoonlijke voorkeur.
Het toetsenbord beschikt over een 2 meter lange, gevlochten kabel wat altijd een mooi afgewerkt gevoel geeft.

The media control toetsen zijn stevig en geven een goede feedback maar het volume wieltje zit iets te los. Het selecteren van het juiste volume of het snel verhogen/verlagen van het volume verloopt makkelijk maar een iets duidelijkere voelbare feedback was nog beter geweest.

Gaming

Dankzij de RGB verlichting kan aan elke toets een willekeurige kleur worden toegekend. Tot wel 16,8 miljoen verschillende kleuren kunnen gekozen worden. De Logitech software is makkelijk in gebruik en bevat ook enkele vooraf ingestelde kleurpatronen en belichtingseffecten zoals de alom bekende “rainbow”. Elke geïnstalleerd spel kan zijn eigen kleurprofiel krijgen en spelletjes zoals League of Legends of Smite kunnen de belichting van het toetsenbord overnemen om zo bijkomende informatie te tonen zoals: bij het nemen van schade, zal het toetsenbord rood pulseren. Dit is natuurlijk niet noodzakelijk maar kan wel een extra indicatie zijn.

De belichting is zeer helder, zelfs in fel daglicht omdat onder elke toets een afzonderlijke RGB led zit. In de rechter bovenhoek van het toetsenbord bevind zich de knop om de verlichting aan/uit te schakelen. Spijtig genoeg kan de verlichting dus niet gedempt worden.

Nu komt natuurlijk het belangrijkste deel van deze review: de handeling van de toetsen. De G810 gebruikt de mechanische Romer-G toetsen, net zoals de G910 en de G410 van Logitech. Het typen voelt goed aan met goede feedback maar zonder het hoorbare “klik” geluid. De Romer-G toetsen zijn vergelijkbaar met Cherry red toetsen maar dan 25% sneller en 40% duurzamer dan normale mechanische toetsen. Over het algemeen is typen en gamen een waar genot, zelfs zonder het extra comfort van een polssteun.

Conclusie

Logitech heeft weer een goed toetsenbord op de wereld gezet dat met het back-to-basic design toch een zeer aangenaam gevoel weet te geven tijdens het typen en tijdens het gamen. De media control toetsen zijn een leuke toevoeging en met de full RGB verlichting zit je altijd goed. Het enige nadeel is de prijs van dit toetsenbord. Voor 190€ heb je andere geweldige opties maar die opties bevatten niet het spel “The Division”.

 

Logitech_G_black_logo

Met dank aan Logitech voor het voorzien van dit Review sample

Advertenties

Een Reactie op “Logitech G810 Orion Spectrum RGB

  1. Pingback: Logitech G213 Prodigy | Hardware & Game Gear Reviews

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s