Devolo dLAN 1200+ Wi-Fi ac

dLAN 1200 kit

Onlangs kreeg ik een e-mail binnen met als titel: “frustraties online gamers voorgoed voorbij”. In de e-mail stond informatie over de Devolo 1200+ Wifi adapter die Wifi snelheden tot 1200 Mbit/s beloofd en overal in huis een perfect signaal geeft. Maar klopt hun titel effectief en is in-game lag voorgoed voorbij met deze Wifi adapter?

Design

In de doos bevinden zich twee redelijk grote maar lichte adapters en een 2 meter lange internet kabel. Wat direct opvalt aan beide adapters is dat één adapter beschikt over twee knopjes op de voorkant alsook twee Gigabit-LAN aansluitingen i.p.v. één. De adapter met één enkele Gigabit-LAN aansluiting steek je in het stopcontact dichtbij je router en dient dus als “verzender”. De andere adapter kan je overal in huis in het stopcontact steken en zorgt hier voor Wifi of voor twee Gigabit-LAN aansluitingen zodat je een smart tv or spelconsole kan aansluiten.

De mooie witte afwerking is van hoge kwaliteit en past in zo goed als elke woonkamer thuis. De vrees dat je niet genoeg stopcontacten zal hebben na het inpluggen van deze adapter is ook van de baan omdat deze Devolo adapter beschikt over een geïntegreerd stopcontact in beide toestellen.

Ben je niet zo een held met het instellen van beveiligde verbindingen of Wifi in het algemeen? Geen nood, want het instellen van deze Wifi adapter nam welgeteld 3 minuten in beslag. Graag geven we even de stappen mee die nodig zijn voor het instellen van de dLAN 1200+ WiFi ac:

Neem de internetkabel die uit je router komt en plug hem in het Devolo toestel met één enkele aansluiting. Steek nu dit toestel in het dichtstbijzijnde stopcontact. Er knippert een oranje lichtje op de voorzijde wat wil zeggen dat het toestel nu aan het zoeken is naar zijn wederhelft. Neem het tweede toestel en noteer de Wifi code op de achterzijde. Steek het tweede toestel in het gewenste stopcontact en wacht totdat de knop met het huis-symbool oplicht. Druk op de “home” toets en druk binnen de 2 minuten op de zijtoets van het eerste toestel. Indien alles goed ging kleuren alle LEDs nu wit. Connecteer uw PC of smartphone met de Wifi door het juiste wachtwoord in te vullen en u bent klaar om het internet te verkennen.

Let op: de adapters zijn redelijk groot en kunnen eventueel voor problemen zorgen met aanliggende stopcontacten of kabels.

Wilt u meer instellingen aanpassen zoals de naam van het Wifi punt of de juiste Wifi frequentie? Download dan de dLAN Cockpit applicatie.

Hoe werkt de Devolo dLAN 1200+ nu eigenlijk?

dLAN 1200 home overview

Door het internet signaal door de elektrische bekabeling in de muur te sturen kan het tweede toestel overal in huis het internet signaal ontvangen en doorsturen via kabel ofwel via Wifi.

Gaming

De dLAN 1200+ kan Wifi snelheden halen tot 1200Mbit/s wat behoorlijk goed is. Dus voor lichte games merkte ik geen verschil tussen kabel of Wifi. Voor de competitieve FPS games opteer ik nog steeds voor kabel omdat dit in mijn ogen nog steeds het meest betrouwbare is. Aangezien dat er twee Gigabit-LAN aansluitingen aanwezig zijn op het toestel is dus ook bekabeling geen enkel probleem.

Conclusie

Voor mensen die snel en overal Wifi in huis willen is de Devolo dLAN 1200+ Wifi ac de perfecte oplossing. Hij biedt uitsteekende Wifi snelheden, Wifi signaal dekking en Wifi fast swap zodat je smartphone of dergelijke steeds connecteert met het sterkste Wifi signaal. Hier bovenop krijg ook de mogelijk tot het aansluiten van 2 internet kabels en een geïntegreerd stopcontact. Is de frustratie voor online gamers nu verleden tijd? Ja zeker.

 

Met dank aan Devolo en LVTPR voor het voorzien van dit review sample.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s