Logitech Silent muizen

m330-en-m220

Ben jij iemand die snel geïrriteerd raakt van al die klikkende muisknoppen tijdens het werken? Of ben je zelf iemand die veel en luid op die muisknoppen drukt? Logitech heeft aan jou gedacht en heeft twee Silent muizen uitgebracht. De M220 silent muis (rood) en de M330 silent plus muis (blauw) werken zoals normale computermuizen maar zonder het irritante klik geluidje.

Beide muizen beschikken over speciale knoppen die tot 90% geluidsonderdrukken bieden maar nog steeds een voelbare feedback geven aan de gebruiker. Ook het scrol wieltje is aangepast zodat ook hier het geluid onderdrukt wordt zonder het scrol gevoel aan te passen.

De M220 is een standaard draadloze computermuis met een batterij duur van ongeveer 18 maanden bij normaal gebruik. Het scrol wieltje is niet zo stil als gehoopt maar het stoort niet. De muis ligt goed in de hand maar persoonlijk verkies ik een iets groter model zodat heel mijn vinger op de muistoets rust. Onderaan de muis bevindt zich de aan/uit knop en het batterij compartiment. Wanneer het klepje verwijderd wordt dan zien we één AA-batterij alsook het opgeborgen nano ontvangertje. De muis werkt volgens het plug-and-play principe zodat je niet moet zoeken naar software. De M220 beschikt over een optisch tracking systeem voor goede nauwkeurigheid op bijna alle oppervlakken.

Door het kleinere design van deze muis, is deze uitermate geschikt om mee te nemen of voor laptops. Het ambidextrisch design van de muis zorgt ervoor dat zowel links- als rechtshandige personen met de muis kunnen omgaan.

De M330 is de grotere variant van de M220 en bied dan ook meer comfort voor de gebruiker. Deze draadloze muis is geschikt voor dagelijks computer gebruik en heeft een batterijlevensduur van 24 maanden. Wanneer de muis niet gebruikt wordt voor enige tijd dan gaat ze in slaapstand om batterij te besparen. Bij het opnieuw activeren van de muis zal een lichtje aan de bovenzijde van de muis enkele seconden oplichten om te indiceren dat de muis terug in gebruik is. Het scrol wieltje van de M330 is beter en stiller dan zijn kleinere broer. Het enige nadeel dat wij ondervonden aan deze muis was het klepje aan de onderkant van de muis dat wat los zit waardoor het geluid maakt bij het optillen en neerzetten van de muis.

Beide muizen beschikken over een nano ontvangertje maar tot onze spijt beschikt de M220 niet over een unifying ontvangertje. Dit wil zeggen dat je draadloos toetsenbord niet kan aangesloten worden op hetzelfde ontvangertje waardoor je twee USB-poorten verliest als je de muis en een toetsenbord aansluit. De M330 is wel unifying ready.

Conclusie

Beide muizen zijn geschikt voor alledaags computer gebruik maar wie meer comfort wil en een uiterst stille muis, is beter af met de M330. Zoek je een draadloze muis voor je laptop of eentje die makkelijk mee te nemen is, kies dan voor de M220. Prijs/kwaliteit van beide muizen is goed met een richtprijs van 40 EURO voor de M330 silent plus en 25 EURO voor de M220 silent muis.

 

Met dank aan Logitech

Logitech_G_black_logo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s