Logitech G213 Prodigy

g213-prodigy-gaming-keyboard

“A prodigy” opgezocht in het woordenboek betekent: een indrukwekkend en prachtig voorbeeld van een bepaalde kwaliteit. Is dit ook waar voor de laatste nieuwe serie game gear van Logitech? Hier kijken we alvast even naar het de G213, het laatste nieuwe RGB-toetsenbord van Logitech.

Logitech houdt vast aan het bekende model met matzwarte afwerking en het grote G-logo aan de linker bovenzijde van het toetsenbord. Hier is niets mis mee maar het oogt wel steeds hetzelfde. Volgende keer misschien eens een accent kleurtje toevoegen?

Wat direct opvalt aan het uiterlijk van het toetsenbord is de geïntegreerde palmsteun. Deze kan dus niet verwijderd worden van het toetsenbord. De palmsteun heeft een gladde afwerking die makkelijk te reinigen is, iets wat wel goed van pas komt als je ettelijke uren per dag achter je computer zit te gamen met soms zwetende handpalmen. Over het algemeen is dit een redelijk goede palmsteun die een degelijke graad van comfort weet te bieden. Nog een nieuwigheid aan dit toetsenbord is de afwezigheid van een volume wieltje, dit is namelijk vervangen door één grote toets. De rest van de media toetsen zijn rond van vorm behalve de “stop” toets die vierkantig is met een ronde binnen vorm. Het is even wennen aan de afwezigheid van het volume wieltje maar de knoppen doen hun taak uitstekend.

De verstelbare voetjes van de G213 zijn groot en voelen stevig aan maar het verschil in hoekgrootte is enorm. Bij het inklappen van de voetjes ligt het toetsenbord bijna horizontaal maar bij het uitklappen komt het toetsenbord redelijk ver omhoog (2-3 cm). Soms voelt de hoek wel iets te groot aan dus hier hadden we graag een tussenmaat gezien zoals bij de G810 Orion Spectrum.

Nu het belangrijkste aspect van het toetsenbord, de type-ervaring. Het typen voelt aan als een kruising tussen een mechanisch toetsenbord en een membraan toetsenbord. Het is dan ook niet raar om te weten dat de G213 eigenlijk een hybride vorm is tussen de twee. Het is nog steeds een membraan toetsenbord maar het voelt een beetje aan als een mechanisch toetsenbord. Veel mensen zullen dan ook niet echt het verschil merken, enkel in de prijs misschien.

De RGB-verlichting van dit toetsenbord komt een beetje te kort in vergelijking met zijn twee mechanische broertjes, de G910 en G810. De kleuren zijn duidelijk zichtbaar maar missen wat karakter en pit en zijn soms wat uitgewassen, vooral het wit heeft een blauwe schijn. Toch zijn deze kleuren beter in vergelijking met andere membraan toetsenborden met RGB-verlichting. Ook is de kleur van elke toets niet individueel aanpasbaar maar werkt de RGB-verlichting met zones. Je beschikt nog wel steeds over een aantal leuke kleureffecten.

Conclusie

Het typen voelt bijna zo goed aan als een mechanisch toetsenbord dus dat zit wel goed. Enkel zijn hier en daar wat opmerkingen zoals de hoge hoek van de voetsteuntjes en de soms wat fletse kleuren van de verlichting. Voor 80 euro heb je hier toch een heel goed instap model voor wie wil beginnen met gamen of voor wie graag wat extra bling wil geven aan zijn werkomgeving? Om te eindigen zoals we begonnen zijn, “een indrukwekkend en prachtig voorbeeld van een bepaalde kwaliteit”, in het geval van de toetsen en de type ervaring klopt dit zeker en vast.

 

Met dank aan Logitech

Logitech_G_black_logo

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s